COVID-19 по света: Ваксинираш се и получаваш 1 млн. долара

13:15, 13 май 21 25 4437 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Американският щат Охайо ще раздаде парични награди от 1 млн. долара на петима души, ваксинирали се срещу COVID-19, като част от лотария. Целта е да се увеличи броят на имунизираното население. В инициативата обаче ще може да участват само възрастните хора.

Ваксинираш се и получаваш безплатна бира?

Първото от петте седмични тегления ще бъде обявено на 26 май, заяви губернаторът Майк Деуайн. По думите му лотарията ще бъде платена от фондовете на федералното правителство за подпомагане възстановяването от пандемията.

Quote Icon Знам, че някои могат да кажат: „Деуайн, ти си луд!“, написа в Twitter губернаторът при обявяването на лотарията. 

САЩ е световен лидер в имунизационния процес. 58,7% от пълнолетното население вече е получило по една доза от ваксината. Целта на президента Джо Байдън е да ваксинира 70% от пълнолетните до 4 юли.

В последните седмици обаче броят на желаещите да се имунизират започна да намалява в цялата страна. За да убедят нерешилите дали да се ваксинират, в различни части на страната се предлагат привличащи вниманието подаръци - бира, понички, билети за спортни събития и парични награди.

Хиляди на фестивал без маски и дистанция в Ливърпул

Щатът предлага и парична награда за ваксинирани жители на възраст под 18 г. Вместо 1 млн. долара обаче те биха могли да спечелят пълна четиригодишна стипендия за един от щатските университети в Охайо, съобщи BBC, цитирана от bTV.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама