Ректорите искат отваряне на университетите

11:38, 14 май 21 25 3392 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Съветът на ректорите настоява ръководствата на висшите училища да имат право сами да вземат решение за организацията на присъственото обучение. По този начин ще бъдат възстановени всички лекции и упражнения, където това е необходимо и възможно.

Председателят на съвета и ректор на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ проф. Анастас Герджиков изрази желанието на своите колеги пред министъра на образованието и науката проф. Николай Денков днес, съобщиха от МОН.

В момента присъствено в университетите се провеждат само практически занятия, обучения и изпити по практика на студенти, специализанти и докторанти. На място се провеждат държавни изпити, защити на дипломни работи, както и семестриалните изпити, които включват и практическа част и не могат да бъдат проведени в електронна среда.

Министър Денков акцентира, че разбира аргументите и спешността на поставения въпрос. „Предстои разговор с министъра на здравеопазването. Ще намерим решение в следващите няколко дни“, заяви той.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама