Тестостеронът от предишните избори се прехвърли в следващите

10:00, 15 май 21 / Политика 25 3525 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Случи се нещо тъпо, и то е че тестостеронът от предишните избори не можа да се оттече, справка - тъжната съдба на 45-ия парламент. Той направо се прехвърли в следващите, което практически изключва политическия разговор, коментира бившият депутат от ГЕРБ-СДС Любен Дилов-син в предаването „Панорама“ по БНТ.

По думите му политиците са постоянно в предизборна кампания, а в такава рядко се води разговор. „Там се вдигат лозунги, там се сочи враг, насъскват се обществени разделения и всъщност не се състоява нито един смислен разговор“, смята той. 

Картите са раздадени: Новият кабинет е на ход

Това, което се е случило след предишните според него е осъдителна присъда от избирателите към политическия елит и тя е много тежка. „Ето, имаме здравна криза, имаме икономическа криза, ето и една политическа криза, да видим дали ще се справите. Ами, не се справихме. Естественият ход са нови избори“, категоричен беше Дилов. Най-лесно е в момента да не се говори какво ще се случи утре или другиден, а да се нахвърляш на този, който е управлявал досега. Това е много просто, не изисква мислене, не изисква четене на програми, не изисква писане, изисква просто да вдигаш лозунги“, допълни бившият депутат.

За ревнашизма и Плана за устойчивост

Дилов отбеляза, че най-вероятно в Плана за устойчивост ще трябва политиците да се ангажират с дата за затваряне на ТЕЦ-овете. „Ето един много тежък проблем, който е много по-голям и засяга живота на сигурно над 100 000 семейства. Много по-лесно е да се занимаваш с някакъв реваншизъм, да казваш: тия са лоши, тия са добри“, посочи той.

ГЕРБ за рокадите: Олигархията си връща позициите

За рокадите в НАП и Агенция „Митници“

Според него е важно служебният кабинет да се съсредотчи върху организацията на честни избори, а не върху рокадите. „Има няколко знакови неща, които се случиха и дори да не си в лагер, си задаваш логичния въпрос: Какво ще промени смяната на шефа на митниците и на НАП., т.е. как ще допринесе за по-честни избори? Ако тръгнем да развиваме тази теза, могат да се кажат и по-сурови неща, за нови назначения, затова че, първият сменен знаково човек е един важен свидетел по едно важно дело, тези неща правят впечатление. Но аз не мисля, че има някакво голямо вълнение по отношение на този служебен кабинет“, допълни Дилов, без да назовава конкретни имена. 

НАП с нов шеф - финансист и културист

Той сподели, че има една мечта, която обаче няма как да се осъществи. „Да отделим пехливаните в партиите и те да се бият на тема какво е било досега, а пък да се събере един малък екип, който наистина да мисли какво правим утре. Пък тези, които не могат да мислят за утре, да се разправят за това, което е било вчера“.

За причината, разделила Любен Дилов-син и Слави Трифонов

Дилов заяви, че не съжалява, че не е в партията на Слави Трифонов. Той коментира, че с лидера на  Има такъв народ са се разделили заради политика. След едно участие на  Гергьовден в парламентарните избори, той е изпитал несигурност, че този процес не може да бъде управляван и просто в добър тон са решили шоуто и политиката да се разделят. Дори имали негласно споразумение - за известен период Дилов да не се занимава с телевизии, а Слави - с политика. „Аз смятам, че Слави е добър човек и намеренията му са добри. Не смятам, че е подходящ за това, с което се е захванал, но това е друга тема“, каза още Дилов.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама