Кристиан Вигенин става шеф на предизборния щаб на БСП

16:50, 15 май 21 / Политика 25 3500 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

Заместник-председателят на БСП Кристиан Вигенин става шеф на предизборния щаб на партията за предстоящите парламентарни избори. Това стана ясно след събрание на Националния съвет на левицата. Досега на този пост бе бившият депутат Георги Свиленски.

Вигенин е член на Изпълнителното бюро на БСП и зам.-председател на партията, като досега отговаряше за международната дейност. Той е и бивш външен министър в кабинета „Орешарски“ (2013-2014 г.).

До смяната в ръководството се стигна след лошия резултат на левицата на изборите на 4 април. Тогава цялото Изпълнително бюро подаде оставка, но не и лидерът Корнелия Нинова. 

В новия щаб са привлечени и експерти, а съставът е намален до осем души. Всеки член на щаба ще отговаря за различен ресор.

За партийната и организационна дейност ще се грижи Динко Желев, който е дългогодишен главен експерт в организационния отдел на БСП. Коалиционната политика и местната власт ще се ръководи от Атанас Зафиров. А за медиите и предизборната реклама ще отговаря Иван Ченчев. Връзката с ЦИК и избирателните комисии е поверена на секретаря на Националния съвет Вяра Емилова.

Мирослава Гатева поема международната дейност, а младежките инициативи ще се ръководят от Габриел Вълков. „Анализи, стратегии и послания“ се поема от Теодор Славев, а финансовата дейност – на Александър Нейчев.

От БСП посочват, че всеки един от отговорниците по ресори в предизборния щаб ще работи с екипи от професионалисти. 

На заседанието на Националния съвет днес с мнозинство бе приет и докладът на председателя Корнелия Нинова по актуалната политическа обстановка и предстоящите задачи на социалистите за предсрочните избори, съобщиха от пресцентъра на партията.

Беше утвърден и план за действие на левицата съобразно обобщените анализи от парламентарните избори. В плана са очертани краткосрочните мерки, свързани с дейността на Националния предизборен щаб, с начина на подреждане на кандидатските листи и подготовката на посланията, платформата и визията на кампанията.

Това е първото от три заседания на Националния съвет, предвидени до края на месеца. Националния съвет на партията ще заседава и на 22 май. Тогава се предвижда да бъде избран новият състав на Изпълнителното бюро. 

На 30 май съветът ще се събере, за да одобри окончателно листите за народни представители.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама