Израелската армия унищожи медийна сграда в Газа

18:00, 15 май 21 / Свят 25 3885 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Израелската армия унищожи 12-етажна сграда, в която се намираха офисите на „Асошиейтед прес“ и други международни компании и медии. 

Журналистите са били предупредени да се евакуират. Собственикът на сградата е опитал да преговаря с армията да даде време на журналистите да изнесат техниката, но отговорът на израелския офицер е бил отрицателен. Вчера израелската армия удари и офиса на турската тв TRT.

 

А групировката „Хамас“ обяви готовността си да нанася удари в посока на израелския град Тел Авив в продължение на половин година, съобщи палестинската радиостанция „Donia Al-Watan“, цитирана от bTV.

По-рано бригадите „Изадин ал Касам“ информираха за изстрелването на няколко десетки ракети в посока Тел Авив. Според израелското държавно радио „Kan“ един човек е бил убит при тези ракетни удари.

Израел и „Хамас“ се обстрелваха със стотици ракети

Като посредници в конфликта действат САЩ и Египет, които водят разговори съответно с израелците и палестинците. Египетското посредничество още не е дало резултати, но емисарите от Кайро възнамеряват да се върнат в Тел Авив, за да представят нов предварителен проект на примирието. Според дипломатически източник в Кайро египетската страна предлага на този етап временно примирие, по време на което да се окаже помощ на ранените, предаде ТАСС, цитирана от „Сега“.

Междувременно трима души са били арестувани по време на протест в подкрепа на палестинците в датската столица Копенхаген. Според местни медии в демонстрацията са участвали около 4000 души, а група, в която е имало между 50 и 100 души, е започнала да хвърля камъни по посолството на Израел и по полицията. Силите на реда са използвали сълзотворен газ и гумени палки срещу демонстрантите.

В централен Лондон се проведе многохилядна демонстрация в защита на народа на Палестина.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама