Слънце до обяд, после валежи

07:00, 16 май 21 25 3848 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

В неделя преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще превали дъжд и ще прегърми. В Източна България ще продължи да духа слаб югоизточен вятър, в Западна България ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 21 и 26 градуса.

По Черноморието облачността ще е променлива. На отделни места ще превали дъжд. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще са 17-19 градуса. Температурата на морската вода е 13-15 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините облачността ще е променлива. Около и след обяд - купесто-дъждовна, с валежи от дъжд. Над 2700 метра - от сняг. На отделни места ще прегърми. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 14 градуса, на 2000 метра - около 8 градуса.

И през следващите дни отново се очакват краткотрайни валежи. На места придружени с гръмотевици, с различен обхват и интензивност. В понеделник ще се усили югозападният вятър и с него слабо ще се затопли, валежите ще са на относително малко места. Във вторник вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и температурите в Северна България ще се понижат. При преминаването на студения фронт валежите на места ще са интензивни, с гръмотевици и временно усилване на вятъра, възможни са и градушки, предаде НИМХ. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама