Янаки Стоилов не бил в служебния кабинет с програмата на БСП

11:45, 16 май 21 / Политика 25 3644 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Участието на БСП в служебния кабинет е само с Янаки Стоилов. Несериозно е ГЕРБ да твърди, че БСП е вкарана през задния вход във властта. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в ефира на БНР. По думите ѝ има и заместник-министри на ГЕРБ в различни ведомства.

Нинова подчерта, че Стоилов не е станал служебен министър на правосъдието с програмата на БСП, за да прави реформа на правосъдната система. Според нея той ще се справи с работата, защото има качествата да го направи. Не смятам това да се използва в предизборната кампания на БСП като аргумент“, изтъкна тя и уточни, че БСП ще се яви със същата програма на предстоящите предсрочни избори на 11 юли.

Картите са раздадени: Новият кабинет е на ход

„Ще работим за това да се покажем като управленска алтернатива. „Има такъв народ“ беше емоционален избор, но не са управленска алтернатива“, посочи лидерът на левицата. Тя припомни, че позицията им в 45-ия парламент е била да се състави временен кабинет на ИТН с няколко приоритета - спешни социални мерки, Плана за възстановяване и ревизия на управлението на Бойко Борисов, но партията на Слави Трифонов не са имали „нито готовност, нито потенциал, нито желание“ да направят това.

Служебното правителство влиза в корупционен батак

За рокадите в институциите

Нинова определи като логични и наложителни промените в институциите, които направи служебното правителство. НАП и Агенция „Митници“ работеха като чадър и като инструмент за натиск“, каза тя и уточни, че смените на ръководителите им са разбираеми, защото от тези институции зависи събираемостта на средствата.

Ако искаш да започнеш ревизията, промяната в управлението, тези промени са логични! Интересни са тези в митниците и в НАП. Ако целта е правителството да осигури прозрачност и честни избори, едно от средствата е да бъдат сменени тези хора, които покриваха канали за купуване, за манипулации, за натиск“, посочи Нинова. 

За комисията „Манолова“

Според нея предложението на Мая Манолова за съществуването на парламентарната комисия за ревизия на управлението, без да има работещо Народно събрание, е правен нонсенс. По думите ѝ смисълът на тази комисия ще е постигнат, когато има повдигнати от прокуратурата обвинения.

Скандалът „Илчовски“: За подкупите, Мата Хари и фурмите...

Новите промени в ръководството на левицата

В БСП е започнал процесът по номинации за листите за предсрочните избори, вероятна ще има персонални промени, съобщи Корнелия Нинова и добави, че на 22-ри май на Национален съвет на БСП ще предложи нов състав на Изпълнителното бюро.

Ще предложа нов състав на Изпълнителното бюро и Националният съвет ще реши дали да го одобри, или не! Да работим така, че да спечелим! Ако тръгваме на битка, за да сме трети, това е обречено“, подчерта тя. 

Кристиан Вигенин става шеф на предизборния щаб на БСП

По думите ѝ новото движение в левицата „Социализъм 21-ви век“ не я притеснява, а очаква нови идеи от учредителите му. „Създаването на ново идейно течение в БСП ще подейства позитивно за общото състояние на левицата“, коментира Нинова. Тя определи като демократично и нормално хора с критично мнение в партията да имат възможност за критика.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама