Кои шефове на служби за сигурност са в неплатен отпуск?

18:01, 17 май 21 25 4287 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Темата с излизането в неплатен отпуск от страна на шефове на службите за сигурност продължава. От правителствената пресслужба обявиха, че трима от тях са излезли в неплатен отпуск.

Председателят на Държавна агенция „Разузнаване“ Атанас Атанасов е в неплатен отпуск от 7 май до 5 септември. Председателят на ДАНС Димитър Георгиев е в неплатен отпуск от 7 май до 6 септември. Председателят на Държавна агенция „Технически операции“ Цветан Китов е в платен отпуск за обучение – от 5 май до 21 май.

„Службите ни за сигурност се самообезглавиха“: Шефовете излезли в неплатен отпуск

В свое интервю служебният вътрешен министър Бойко Рашков заяви, че е притеснително, че шефове за излели в неплатен отпуск веднага след като е било назначено служебното правителство. Той попита кой им е разрешил това, след като „те са на подчинение на премиера“.

По-рано от НСО обаче обясниха, че началникът бригаден генерал Емил Тонев не ползва платен годишен отпуск. Той е бил в принудителен триседмичен отпуск през март тази година поради заболяване с Covid-19. От службата уверяват, че към днешна дата ръководството изпълнява задълженията си пълноценно и в пълен състав.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама