Защо Изгореният остров в Бразилия е едно от най-опасните места в света?

20:00, 18 май 21 / Любопитно 25 4472 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Изгореният остров, по-известен като Острова на кобрите, е с площ 430 000 квадратни метра и се намира до Сао Пауло, в Бразилия. Той обаче е прочут не със спиращите дъха плажове, а с това, че е едно от най-опасните места в света.

На Изгорения остров живее и добре познатата отровна змия Bothrops Insularis. Тя се среща само там и е едно от най-отровните влечуги в света. Изчислено е, че змията се намира на всеки квадратен метър от острова. Тя ловува и се храни с големи прелетни птици. Влечугите са жълтеникаво-кафяви и могат да растат до 70 сантиметра на дължина. 

Светлина в океана - най-интересните фарове в Европа

Островът е превърнал тези змии в много по-опасни, отколкото са били преди. Причината- еволюцията и това, че преди около 11 000 години морското равнище прекъсва контакта на острова с континента. 

Влизането на острова е напълно забранено, като се допускат единствено учени, които са получили специално разрешение от правителството. Място е обявено за специална екологична зона от бразилските власти. И не е изненадващо, тъй като въпреки че е изключително опасно, то е с уникална природа.

Спряха трафик на костенурки от островите Галапагос, скрити в куфар

За съжаление, въпреки рестрикциите, на острова продължават да върлуват експедициите на бракониери. Рискувайки живота си, те ловят някои екземпляри, за да ги продадт на черния пазар. Цената там достига до 30 000 евро, пише специализираното издание за пътувания „Viajar“, цитирано от БГНЕС.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама