Минеков: Имам усещане за корупция

09:06, 21 май 21 / Политика 25 4175 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Имам усещането за корупция, заяви служебният министър на културата проф. Велислав Минеков пред БНР по отношение на дейността на Министерството на културата през годините. Предстоят проверки в тази посока.

Ревизията ще обхване всички сектори, потвърди той. „Разкрития ще има. Вероятно някои от нещата ще бъдат насочени към българската прокуратура. Там не разчитам обаче, че нещо може да се случи, но ще насочим нещата и към ОЛАФ, и към Европейската прокуратура, откъдето очаквам силна и здрава ръка“, коментира министърът.

Вандали блокираха ателието на Велислав Минеков

Велислав Минеков поясни още, че до него са адресирани множество жалби. „Впечатляващо е безобразието към паметници на културата. За съжаление, други финансови интереси стоят далеч по-високо, отколкото ценността на нашата история и минало“. 

„Много от нещата, които съм си мислел, много от нещата, за които съм се надявал, ще ги направя, ще ги извърша. Някои от тях ще оставя в наследство на следващите, които идват тук, но така ще ги оставя, че ще ги принудя да ги свършат докрай. Има начин как да се случи това. Имам кратък срок, но в този срок ще направя всичко възможно жътварите да бъдат подготвени за една добра жътва“, подчерта Минеков.

Сформирани са инициативни групи за промени в действащи закони. Целта е, когато новото Народно събрание се сформира, да има вече подготвени предложения.

По плана за възстановяване очакваме европейско финансиране от близо 50 милиона евро - това се доближава до годишния бюджет на министерството и би било много съществено, коментира Минеков.

Запитан какво е политическото му бъдеще, той посочи: „След изборите, когато има вече нов парламент и нов министър, аз ще отида на море, защото три години не ми се е случвало. Миналата година си загубих времето на един площад. Не се стигна до желания успех“.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама