Почти 70% от българите не одорбяват поведението на Слави Трифонов след изборите

14:48, 21 май 21 25 4243 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

54,3% от българите смятат, че са верни твърденията, че ГЕРБ и Бойко Борисов са рекетирали бизнеси. Това сочат данните на „Галъп Интернешънъл“ от независим телефонен сондаж сред 916 души. Изследването е проведено в периода 12-18 май. Абсолютната максимална грешка е ±3,2% при 50% дялове. 1% от извадката се равнява на около 55 хил. пълнолетни българи.

69,9% от българит не одобряват поведението на Слави Трифонов след изборите на 4 април. Причината явно е това, че не беше направен опит за съставяне на правителство.

Oнзи ден най-интересната фигура беше Слави Трифонов, сега е Румен Радев

Въпреки всичко, на въпросът коя партия би увеличила гласовете си на новите избори най-много отговарят, че това е именно „Има такъв народ“ – 34,8%. На второ място е ГЕРБ – с 30,6%. Според 13,7% от запитаните пък „Демократична България“ ще увеличава гласове на новите избори. 12,6% казват БСП и това вероятно се дължи и на факта, че част от привържениците на БСП в по-високите възрастови групи не успяха да гласуват заради опасността от коронавируса. Като цяло, очакванията за ръстове са по-големи по отношение на новоналагащите се формации.

25% пък одобряват новото патриотично обединение на ВМРО, НФСБ и „Воля“ и липсата на лидерите в листите.

Трифонов: Говорим в интернет, защото само там е свободно

Почти 50/50 е мнението на хората по отношение на въвеждането на изцяло машинно гласуване в секции с над 300 избиратели (при запазване на „аварийна“ опция за хартиено гласуване) – 47,3% го одобряват, а 48,9% са на противоположното мнение. Останалите се колебаят. Най-голямо неодобрение на промените се забелязва при хората, които са над 65 години.

Цялото проучване може да видите тук.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама