Татяна Дончева поискала прекалено много от БСП

09:30, 24 май 21 / Политика 25 4846 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Между БСП и „Движение 21” няма съюз, защото Татяна Дончева поискала прекалено много. Това се разбира от думите на лидера на социалистите Корнелия Нинова.

След като на предишните избори БСП изпадна до трета политическа сила, червените започнаха преговори за коалиция с бивши свои кадри - Татяна Дончева, Георги Кадиев, Румен Петков и Георги Първанов. Извън готвения нов ляв фронт обаче останаха Мая Манолова, Жан Виденов и последните отцепници от БСП - Красимир Янков, Валери Жаблянов и т.н. Новата коалиция в ляво стана факт в петък, но само дни по-късно се оказа, че Татяна Дончева няма да участва в нея и е предпочела да се яви на изборите с Мая Манолова, а не с Корнелия Нинова

Днес лидерът на БСП обяви трите причини, поради които „Движение 21” няма да участва в новата голяма лява коалиция.

По думите ѝ Татяна Дончева е поискала да се промени името на коалицията и тя да се казва “БСП за България - Д21” и тя да бъде неин съпредседател. Дончева е настояла да получи две водачески места за нея и заместника ѝ и три на границата на избираемите плюс гарантирана субсидия. 

Според Нинова исканията на Дончева не са коректни спрямо останалите членове на коалицията и дори могат да блокират явявнето ѝ на изборите.

„Да се направи голяма коалиция не е лесна работа и се изисква много
дипломатичност, диалогичност и взаимно уважение... Всеки има право на избор. Желая успех на всички участници в изборите. Ние днес продължаваме с подписването на споразумения с други партии и граждански структури вляво“, написа лидерът на БСП във Facebook.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама