Васил Божков кани в листите си българите в чужбина

10:59, 25 май 21 / Политика 25 4701 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Партията на Васил Божков „Българско лято“ отваря своите листи за сънародниците ни в чужбина за предстоящите парламентарни избори на 11 юли, съобщиха от формацията. „Всеки българин има право и трябва да участва активно в управлението на държавата си, независимо къде се намира”, коментира Васил Божков.

Въпреки че депутатите на 45-ото НС отхвърлиха решението за създаване на т.нар. МИР „Чужбина“, от гражданската платформа посочват, че нашите сънародници имат право да участват активно в политическия живот на България, както и да имат свои представители при вземането на важни политически решения.

Божков за Пеевски: Подцених го и отгледахме чудовище

Работата с българи в чужбина е сред приоритетите на „Българско лято”. Те са изключително важен ресурс за бъдещето ни развитие в икономически, политически и социален аспект. Ключово е българската държава да започне да води проактивна политика спрямо тях, а не както досега – антибългарска“, се казва в съобщението, пише Offnews.bg.

„Ако имаше представители на българската диаспора, можеше и решението за МИР „Чужбина“ да не бъде отхвърлено, както се случи преди няколко седмици в последния парламент", коментират от „Българско лято“.

Българите в чужбина са най-големият инвеститор у нас. През 2019 г., преди настъпването на пандемията, общата сума, постъпила в България от сънародниците ни зад граница, надхвърля 1,2 млрд. евро. Само този факт категорично отговаря на въпроса дали тези хората се вълнуват от България. Като част от нашата дългосрочна политика за работа с българите в чужбина, ние отваряме широко вратите си за тях и ги каним заедно да участваме в управлението на страната ни“, каза председателят на „Българско лято“ Борил Соколов.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама