Джамбазки раздава помагало по българска история на колегите си в ЕП по случай 24-ти май

16:32, 26 май 21 / Политика 25 4608 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

По повод 24-ти май, Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, евродепутати от различни парламентарни групи в Европейския парламент ще получат като подарък английската версия на първото издание на най-новото учебно помагало по история „Моята България“

Това се случва по инициатива на българския представител в ЕП и депутат от групата на Европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки, който закупи от издателство „Просвета“ 500 копия от помагалото с цел да запознае колегите си от Брюксел с автентичната история на България, описана в него.  

Честваме 24-ти май за първи път с ново име

Жестът от страна на българския евродепутат идва след промяната на името на празника 24-ти май, вследствие на което кирилицата вече се нарича българската азбука в европейските структури.

Няма по-подходящ начин да бъде отбелязана смяната на името на 24-ти май в Европейския парламент от това да запозная колегите ми с истинската българска история, описана от едни от най-уважаваните ни историци в „Моята България“. Важно е да се познава истинската история и да не се позволява на чужди държавни доктрини да се опитват да я подменят. Благодаря на Фондация „Българска памет” и в частност на нейния основател и председател д-р Милен Врабевски за патриотизма и за стоицизма, с които отстоява българските национални идеали и историческата истина. Благодарение на дългогодишната работа на хора като него, днес можем да се похвалим с Деня на българската азбука, просвета и култура и славянската книжовност, както и с хилядите екземпляри от „Моята България“, дарени на учителите по история в цялата страна“, заяви Ангел Джамбазки за инициативата.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама