Пулев не иска да става депутат, но може да се пробва за президент

10:15, 27 май 21 / Политика 25 4160 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

На този етап професионалният боксьор Кубрат Пулев няма да влиза в политиката.

Припомняме, че председателят на КОД Петър Москов предложи на боксьора преди дни да влезе в политиката, като част от неговата формация. Вчера той регистрира партията си, но Кубрат Пулев не бе сред присъстващите.

Днес спортистът заяви, че на този етап има какво още да даде на боксовия ринг и не желае да бъде използван от политиците. Въпреки това той поясни, че е сигурен, че не това е била целта на предложението на Москов и определи формацията му като „готини хора на фона на политическата прослойка“. 

Благодаря на хората, които ме поканиха, защото в крайна сметка са оценили това, което мога, и моя капацитет. Но им казах, че на този етап ще продължа да давам готина енергия на българите и на боксовия свят. Имам още какво да дам на бокса и на спорта. Така че оставам“, каза той в ефира на bTV.

По неговите думи много негови приятели са му казвали, че трябва да се включи в политиката и „може би този ден е близо“. Той обяви, че вече е мислил и за име на своята евентуална политическа формация - „Велика България“. 

Ще се кандидатира ли Пулев за президент?

Спортистът не изключи възможността след време да има своя партия и да се кандидатира за президент.

Кубрат Пулев е огледален образ на Бойко Борисов

Той определи държавния глава Румен Радев като силен опонент на президентските избори. Според него обаче не това е най-важното, а какво ще се направи за България. По думите му страната ни има нужда от силно управление, защото в момента „няма държавност и сме като разграден двор, където всеки може да се меси и да прави каквото си иска“.

Ако влезе в политиката, боксьорът заяви, че ще разчита на подкрепата на българския народ. Първото нещо, което би направил като политик, е да повиши пенсиите, защото пенсионерите са в окаяно състояние.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама