Спасяват туризма с безплатна почивка за учители и ученици

11:10, 28 май 21 25 5065 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Спасяват туризма с безплатна почивка за учители и ученици. 30 хиляди ученици и учители ще получат едноседмична безплатна почивка в родни хотели. Това ще става по определен ред - чрез туроператори, стана ясно от съвместен брифинг на министрите на финансите, образованието и туризма.

Освен транспорт, нощувка, храна и застраховка пакетът ще включва и различни занимателни дейности. Подготвят се и много интересни програми, които са свързани с арт дейности, с експозиции, с обучение по народни танци, посещения на музеи и други туристически обекти“, обясни министърът на туризма Стела Балтова. По този начин ще бъдат подпомогнати не само туроператорите и хотелите.

Важно условие е, че в програмата ще могат да участват не повече от 70 деца от едно учебно заведение, като няма да има диференциране между големи и малки ученици.

В средата на юли се очаква да бъдат сключени първите договори. Ако предвидените средства не бъдат изразходвани, ще бъде обявена и втора вълна за кандидатстване. Процесът ще продължи до 15 септември.

„Един от най-големите ефекти на пандемията е намаляването на социалните контакти, които се отразяват тежко на децата. Една от основните цели е да им създадем такава среда“, коментира образователният министър проф. Николай Денков.

Разработва се и специална програма за профилактика на учители и педагогически колектив, която трябва да бъде финализирана следващата седмица. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама