Кои са безопасните плажове със „Син флаг” у нас?

15:00, 30 май 21 25 3518 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Международната програма „Син флаг”, която обследва крайбрежни дестинации по цял свят, определи 13 плажа по родното Черноморие като най-чисти и безопасни за летния туристически сезон.

„Син флаг” е екологична награда. Екологичен етикет, който свидетелства, че плажовете се управляват екологосъобразно, налични са съответните съоръжения, предоставят се удобства за хора с увреждания и средата се запазва за идните поколения”, обясни пред Нова телевизия председателят на движение „Син флаг” инж. Станимир Георгиев.

Цял бански или половинки – какво ще е модерно това лято?

Плажът на „Златни пясъци”, „Слънчев ден”, Свети Влас, източният плаж на Поморие, „Дюни”, „Дюни-юг” и „Аркутино” са сред българските, които ще носят отличителния знак за качество. В списъка за тази година влизат още трите плажа на „Слънчев бряг”, южният плаж на Несебър, централният на Созопол и Харманите

В световвен мащаб първенец по такива сертифицирани плажове и пристанища е Испания, на второ място е Гърция, на трето - Турция. След това се нареждат Италия и Франция.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама