България е давала на Интерпол фалшиви имена на руските агенти?

18:45, 30 май 21 / Политика 25 3830 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Имам обосновани предположения да мисля, че под ръководството на главния прокурор България е давала фалшиви имена на руските агенти за издирване на Интерпол. Българската прокуратура саботира работата по разследването на чехите по взривовете в Чехия, които вероятно са свързани по някакъв начин с България. Това обяви бившият министър на отбраната и бивш посланик на България в НАТО Бойко Ноев пред БНР.

Разследват руска следа във взривовете в складове за боеприпаси у нас

По думите му под ръководството на „Бойко Борисов и неговия антураж специалните служби са си затваряли очите за действията на Русия“. „Насърчавам честните хора в службите да не се колебаят и да говорят с новите си ръководители за извращенията и закононарушенията, извършвани от ръководствата им под ръководството на Борисов“, подчерта той.

Бойко Рашков: Прокуратурата се опитва да спъва работата на МВР

Според него на обществото се дължи отговор - дали службите са работили в защита на националните интереси и защо Борисов е приватизирал системата за национална сигурност, ликвидирал е Съвета по сигурността на Министерски съвет и "го е превърнал в лична спявка".

14-15 разрешения за СРС на ден

Пред БНР темата коментира и адвокатът правозащитник Михаил Екимджиев.

"Когато в България гърмяха военни заводи и складове, знаехте ли какво правеха Цацаров и Гешев? Те провеждаха срещи с руския главен прокурор Юрий Чайка. Важно е да разберем какво са си говорили. Възможно е да е договорено бездействието на нашата прокуратурата и поставянето на чадър над тези руски агенти, които безнаказано взривяват, убиват, тровят", каза той.

Според него по темата за подслушването е важно да се разбере как е извършвано то, защото „не е тайна, че службите подслушват абсолютно бандитски“.

Той цитира данни, че за 2020 г. специализираните съдилища са издали 2798 разрешения за СРС, тоест по 14-15 на ден.Това е страшно много за мащабите на държавата ни и от гледна точка на предназначението на СРС“, каза той.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама