Митов обвини служебното правителство, че готви да удари бизнеси в България

13:20, 05 юни 21 / Политика 25 2874 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Служебното правителство се готви да удари бизнеси в България. Това каза зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов в ефира на bTV по повод санкциите от Вашингтон срещу шестима българи и 64 фирми заради участие в корупция. 

Правителството с черен списък на свързаните с Пеевски и Божков

Правителството подготвя механизъм, през който да удря неудобни за тях фирми. И да замени определен бизнес със свой, т.е заменят една корупционна схема с друга, със своя, заяви зам.-председателят на ГЕРБ.

Той определи като клевета свързването на бившия премиер Бойко Борисов с доклада на американските власти. В документа от САЩ се посочва в частта за бизнесмена Васил Божков, че той е подкупвал официални лица от правителството в няколко случая, а сред тях е настоящ политически лидер. Кой е той обаче така не стана ясно, но това породи съмнения в някои политици, че вероятно става въпрос за Борисов.

Според Янаки Стоилов подкупваните по високите етажи на властта са няколко

Ако г-н Борисов имаше каквото и да е общо с това, нямаше да бъде поканен от американския посланик в резиденцията. Срещата не я е искал г-н Борисов, а е бил поканен и поканата е дошла много преди да бъдат обявени санкциите. Ако имаше съмнение, той щеше да бъде включен в санкционния списък“, аргументира се Митов.

Лидерът на ГЕРБ имаше среща с посланика на САЩ у нас Херо Мустафа час, след като бяха обявени санкциите на САЩ срещу български граждани по закона „Магнитски“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама