Топ 5 новини от седмицата

10:00, 06 юни 21 25 2407 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Екипът на Topnovini.bg подбра петте най-четени новини от седмицата:

1. Мика Зайкова: В Щаба взимаха по 30-35 хил. лева заплата

„Пандемията не е отминала, само е затихнала. Някои не могат да управляват кризи, а тази криза беше много дълбока. Този някой е бившето правителство и така нареченият щаб. Те взимаха по 30-35 хиляди лева заплати на месец, което е немислимо и за най-елитните IT специалисти в България, а на практика не вършиха никаква дейност. Виждате цялата бъркотия в здравната система“, смята Мика Зайкова от „Има такъв народ“.

2. Поглед назад: Идеологът на Българското възраждане

Наричан още Отец Паисий, той е автор на „История славянобългарска“.За първите години от живота му сведенията са оскъдни. Паисий пише, че е роден в Самоковска епархия през 1722 г. Светското му име е Петър или Пенко. Няколко населени места претендират, че са родно място на Хилендарски, но като такова се утвърждава Банско.

3. Проф. Кантарджиев отрече да е взимал заплата в Щаба

Проф. Тодор Кантарджиев отрече да е взимал десетки хиляди левове всеки месец като член на Националния оперативен щаб. „Никога не съм взимал заплата и не знам колеги от оперативния щаб да са взимали пари за денонощната си работа в продължение на 12 месеца. Мисля, че и проф. Венцислав Мутафчийски, и доц. Ангел Кунчев също не са взимали“, коментира той.

4. Предизборен етюд: Кой ще крепи новата власт?

Новата власт е на прага. Независимо от подредбата на първите три формации, те по всяка вероятност ще се нуждаят от подкрепа или от някоя от малките партии, или от някоя от традиционните – БСП и ДПС. Като основни претенденти за прескачане на бариерата се явяват „Възраждане“, „Българските патриоти“БНО (Васил Божков) и отново формацията на Мая Манолова.

5. Смениха част от бордовете на държавните горски фирми

Земеделският министър Христо Бозуков смени част от шефовете в 6-те държавни горски предприятия. Някои от тях бяха назначени или преназначени за нов 5-годишен мандат, буквално в „12 без 5” от кабинета „Борисов” на изпроводяк от властта, но след проведени конкурси. От ведомството на Христо Бозуков не посочва директна причина за смените, но уточняват, че те се правят „с протоколно решение на министъра на земеделието“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама