Слави няма да се кандидатира за депутат, но намекна за друг пост

10:02, 07 юни 21 / Политика 25 2652 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов обяви, че няма да се кандидатира за депутат в следващия парламент. Той обаче заяви, че може да носи отговорност „от една друга институция, но за това… като му дойде времето“. Не разкри обаче дали се е устремил към премиерския или президентския пост.

Партията на Трифонов успя да стане втора политическа сила на парламентарните избори през април с едва 9% зад ГЕРБ-СДС. „Има такъв народ“ спечели вота на българите от чужбина и измести БСП до трета позиция.

Аз няма да се кандидатирам за следващия парламент, защото моето място не е там, а да нося отговорност за хората, които са там и това, което правят. Разбира се, аз мога да нося тази отговорност и от една друга институция, но за това… като му дойде времето, написа Трифонов във Facebook.

Състоянието „отговорност“ е чуждо на българския политически живот. Да си отговорен е много важно в личен план, а когато отговаряш и за други хора е сакрално важно. В този ред на мисли, представете си какво е да си политик. Трябва да си най-отговорният човек на света... Аз живея така. Говоря тогава, когато има какво да кажа, правя това, което смятам, че е морално и правилно, и се стремя да нося отговорностите си достойно. И това, че аз и моите колеги създадохме партия „Има такъв народ“ въобще не променя това, даже напротив. Всъщност ние направихме платформа, на която искаме да се качат професионалисти, отговорни хора, които имат желанието и смелостта да правят, каквото трябва“, добави той.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама