Без „Има такъв народ“ в предизборните дебати, били сеир

14:50, 10 юни 21 / Новият парламент 25 2820 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

Отстраняването на този тумор на статуквото, който се оказа доста злокачествен в последните 12 години, изисква време. Това заяви Станислав Балабанов, водач на листите на „Има такъв народ“ в Перник и Пазарджик в ефира на БНР. Той изрази убеждение и че хората ще изразят „подобаващо присъдата си на предстоящия вот“.

По отношение на партиите на статуквото, сред които са причислявани ГЕРБ-СДС, БСП и ДПС, Балабанов подчерта, че от „Има такъв народ“ ще бъдат последователни в действията си и няма да работят с тях. „Имаме нужда това статукво да бъде премахнато“, изтъкна той. 

Припомняме, че след миналите избори на 4 април „Има такъв народ“ не съставиха правителство именно защото не пожелаха да получат подкрепата на ГЕРБ-СДС, БСП и ДПС. А депутатите от формациите на протеста – „Демократична България“ и „Изправи се!Мутри вън“ не бяха достатъчни за да бъде гласувано сформирането на кабинет. 

„Алфа Рисърч“: След санкциите на САЩ намалява подкрепата за ГЕРБ

„Има такъв народ“ отново няма да участват в дебатите в предизборната кампания

Попитан дали партията им ще участва в предстоящите дебати по време на предизборната кампания, след като не се включи в предишната за изборите на 4 април, той отговори: „От дебатите по националните медии не излезе абсолютно нищо, а всички се нагледахме на един сеир, от който страним“. Станислав Балабанов отбеляза още, че „Има такъв народ“ продължава като отбор с ясната цел - на 11 юли да се събудим по различен начин, допълни той.

Филип Станев от „Има такъв народ“ също коментира темата в ефира на „Bulgaria ON AIR“, като заяви, че политическото говорене се е изпразнило от съдържание.  „Политическото говорене се изпразни от съдържание и не заради участниците в него, не за начина, по който се изразяват. Изпразни се от съдържание в смисъла на българските институции - те спряха да функционират така, както изискват българските граждани. Това включва прокуратурата, съда, парламента, изпълнителната власт. Тази загуба на доверие у избирателите е огромната причина ИТН да постигне подобен резултат. Противното е видно. Тези неработещи институции, тази нефункционираша държава доведоха до подобни резултати, до подобно отношение на обществото към  политиката“, коментира доскорошният депутат.

Ролята на Слави Трифонов

Филип Станев коментира и новината за отсъствието на Слави Трифонов от листите на партията на предстоящите парламентарни избори. По думите му никъде в правовия свят по света, в устройството на една демокрация, обвързването с една институция и това да бъдеш депутат, не е задължително. 

Имаме много примери в световната история, при които политическият лидер не е бил действащ депутат. Г-н Трифонов винаги е носел отговорността за това, с което се захваща като проекти. Говоря за обществената ангажираност и каузите, които той и екипът сме реализирали през годините“, посочи той.

Трифонов: Нещо не е наред с медиите

Депутатът е категоричен, че доверието към един човек не се гради от това какъв пост заема.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама