Малко по-хладно време в началото на седмицата

07:00, 14 юни 21 25 2374 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Преди обяд ще има повече слънчеви часове. Около и след обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще превали краткотраен дъжд, на места придружен от гръмотевици. Минималните температури ще са между 9 и 16 градуса, а максималните ще са съществено по-ниски в сравнение с вчера - между 19 и 23 градуса, в София - около 18.

Преди обяд и по Черноморието ще е предимно слънчево. Около обяд ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи от дъжд, по южното Черноморие придружени от гръмотевици. Максималните температури ще са 20°-22°. Температурата на морската вода е 19°-20°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините облачността ще е значителна, около и след обяд купеста и купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни валежи от дъжд, над около 2000 метра дъждът ще преминава в сняг. Ще духа умерен север-северозападен вятър. Максималните температури в курортите ще са между 5 и 9 градуса, на Банско - около 18.

У нас в близките дни повече слънчеви часове ще има сутрин, а следобед се очакват валежи и гръмотевици, по-значителни и интензивни в четвъртък и петък. Температурите постепенно ще се повишават и на места отново ще достигнат до 28-29 градуса, съобщава НИМХ. 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама