Създадоха нов вариант на хуманоидния робот София

18:30, 14 юни 21 / Любопитно 25 3023 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

В Хонконг създателите на известния хуманоиден робот София имат нов вариант на творението си. Те представиха Грейс – робот за здравния сектор. Той ще помага на възрастни хора и на други, изолирани заради коронавируса.

Робот достигна дъното на Марианската падина

Облечена в униформа на медицинска сестра, Грейс има азиатски черти и вградена термокамера, с която измерва температурата на стоящите пред нея хора. Тя използва изкуствен интелект за диагностика на пациента и може да говори английски, мандарин и кантонски език. Може също да посещава хора в изолация, да провежда терапевтични разговори и да помага на доставчиците на здравни услуги.

Робот стана депутат за един ден в хърватския парламент

Основната цел на новия робот е да облекчи болничния персонал от първа линия, претоварен по време на пандемията. Очаква се догодина Грейс да се появи на пазара не само в Хонконг, но и в континентален Китай, Япония и Южна Корея, пише bTV.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама