Следобед пак ни чакат дъжд и гръмотевици

07:00, 15 юни 21 25 2183 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Днес над Западна и Централна България ще преобладава слънчево време, след обяд ще се развива купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат от 17-18 градуса в източните райони до 28 градуса в крайните северозападни, за София - около 21 градуса.

Над Черноморието ще има значителна облачност с валежи, на места и с гръмотевици. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са 17 - 21 градуса. Температурата на морската вода е 19-20 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините от Западна България и Родопите ще преобладава слънчево време, след обяд с купеста облачност и на отделни места ще превали краткотраен дъжд, над 2300 метра - слаб сняг. В масивите от останалата част от страната облачността ще е по-често значителна с валежи, по-значителни след обяд. Ще има и гръмотевици. Ще духа умерен, след обяд силен северен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 13 градуса, на 2000 метра - около 5 градуса, съобщава НИМХ.

В сряда над Западна и Централна България ще преобладава слънчево време, след обяд с развитие на купеста облачност, но само на отделни места в планините ще превали и прегърми. Температурите ще се повишат и максималните ще са между 24 и 29 градуса. Над Източна България облачността ще е по-често значителна, на много места ще има валежи, след обяд придружени с гръмотевици. Дневните температури там ще остават по-ниски - около и малко над 20 градуса. Вятърът ще е от северната четвърт, слаб до умерен.

В четвъртък облачността ще е по-често значителна, ще има и валежи, на места временно интензивни, след обяд придружени с гръмотевици. Вятърът временно ще отслабне.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама