Предложение: Ваучер за всеки ваксиниран - 50 лв. за почивка или заведение

11:00, 15 юни 21 25 2769 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Всеки ваксиниран българин да получава ваучер на стойност 50 лв., който да може да ползва за почивка у нас или посещение на заведение, предлагат от Националния борд по туризъм. От организацията настояват и за провеждане на кампания за стимулиране на ваксинацията. 

„Шест месеца след като първите ваксини започнаха да пристигат у нас, ние сме на последно място в Европа по брой ваксинирани и по-малко от 10% от българското население са ваксинирани. Това е един огромен обществен и здравен проблем“, коментира Полина Карастоянова от Националния борд по туризъм в ефира на БНТ.

Спасяват туризма с безплатна почивка за учители и ученици

Според нея има пълен провал на комуникационната стратегия и политика за това, че ваксините са полезни и че са единствения начин да преодолеем COVID-19. Карастоянова посочи, че във ваксинационната кампания на САЩ и дори на съседни на нас страни в Европа има стимули, насърчаване и превръщане на този процес в нещо приятно и забавно.

Карастоянова е на мнение, че не сумата е важна и дали става въпрос за 20, 50 или 100 лева. Става дума за два много важни фактора - различен модел на комуникация и постигане преди всичко на здравен ефект. Второ - икономическият фактор. Туризмът се явява инструмент правителството да се погрижи за здравето и икономиката, смята Карастоянова. Всеки лев, вложен в туризма, се връща 4 пъти в националната икономика, допълни тя.

Изследване: Българинът ще похарчи 74% от месечния си доход за лятна почивка

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 12:36, 16 юни 21

Гниди

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама