Големите кавички

16:24, 16 юни 21 / Големите кавички 25 2980 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. Topnovini.bg подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

Големите кавички на седмицата (7 - 11 юни)

Добре дошли в Римската империя. Императора го знаем, личното му правителство се грижи всеки ден да дава хляб, кръв и зрелища. Основната причина за отстраняването ми е дългата ръка на Кремъл и координирани действия с известен бизнесмен с много обвинения, те може да са едно цяло с Кремъл, но това не е моя работа“. Така шефът на Държавна агенция Разузнаване Атанас Атанасов коментира новината за отстраняването му.

Отстраниха шефа на разузнаването

„Намираме се в уникална ситуация, президентските правомощия се припокриват с тези на лично избрания от него служебен кабинет. Има редица примери, в които и Конституцията бива нарушена. Може да проверите издаването на указите, свързани с ЦИК, прекратяване работата на парламента и всичко останало. Президентските укази са може би най-сивата зона в нашето право, включително и Конституция. На практика те не подлежат на контрол, поради което не мога да потърся своите права във връзка с отстраняването. Конституционният съд има тълкувателни решения, в които ако се окаже, че е един президентски указ не е стабилен, но е порочен, това може да бъде повод за задвижване на процедура за импийчмънт. Призовавам депутатите от следващия парламент да го направят“, коментира Атанасов.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама