Служебното правителство проверява спортното министерство и тотото

17:30, 16 юни 21 / Политика 25 2421 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Служебният министър на младежта и спорта Андрей Кузманов възложи експертни проверки в спортното министерство и в прилежащите му дружества, включително и в Българския спортен тотализатор. Като причина той изтъкна разкрития за съмнения и злоупотреби в ресорното ведомство.

По време на брифинг в Министерски съвет Кузманов разказа, че само за последната година са раздадени 5 милиона лева на четири неправителствени организации в сферата на спорта. Той отбеляза, че голяма част от парите са насочени към три от тях, които се ръководят от едно и също лице. Служебният министър твърди, че фирмите печелели почти една и съща сума от 670 000 лв.

Служебният министър обърна внимание и на конкурс, който е бил обявен от предшественика му Красен Кралев, но е бил прекратен в много кратък срок. Според него самият конкурс не е направен по правилата - без външни оценители и без критерии за участие. Той изтъкна и че при класираните участници също е имало недостатъци. 

Говорителят на Министерския съвет Антон Кутев уточни, че раздадените пари е трябвало да бъдат давани на младежки дейности, за превенция на хазарта и младежки дейности. 

„Някои НПО-та пишат по-добре проекти от други”

„Някои неправителствени организации са по-добри от други в писането на проекти. Това не е тайна за никого”, отговори задочно пред медии бившият министър на спорта Красен Кралев.

„Неправителствените организации се специализират през последните 20-30 години и някоя може би е по-добра от останалите, които работят. Нормално е като спечелиш един проект, като получиш добра оценка, да ти възложим следващата година пак да спечелиш този проект”, заяви Кралев, цитиран от Нова телевизия.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама