Предлагат проф. Кантарджиев за орден „Стара планина“

11:40, 17 юни 21 25 2509 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Българският лекарски съюз предлага проф. Тодор Кантарджиев да бъде удостоен с орден „Стара планина“ за изключителни постижения и безценен принос в областта на науката и медицината.

Огромен е приносът му в борбата с коварната болест и овладяването на пандемията от Covid-19 у нас, което се дължи до голяма степен на неговите решения, разумни съвети и навременни действия. Той и екипът му откриха британския вариант на коронавируса на наша територия“, мотивират се от БЛС.

Миналата седмица проф. Кантарджиев беше принудително изпратен в пенсия. Той освободи директорския пост в Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ) след над 30 години в центъра. Тодор Кантарджиев бе част и от щаба за борба с разпространение на коронавируса у нас, добил популярност като НОЩ.

Всички обичат проф. Кантарджиев

Новината за пенсионирането му предизвика вълна от негативни реакции. Колегите му в НЦЗПБ излязоха на протести и стартираха подписка в негова подкрепа. Самият той коментира пенсионирането си с думите „Няма ненаказано добро“.

Орден „Стара планина“ е най-високото държавно отличие. То се връчва от президента на политици, дипломати, общественици, музиканти, певци, спортисти, български и чужди граждани, които имат изключително големи заслуги към Република България.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 15:19, 17 юни 21

Абе махнете го тоя не заслужава толкова адмирации

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама