Covid-19 по света: В Русия се разработва лекарство под формата на дъвка

11:50, 18 юни 21 25 3156 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

В Русия се разработва ново лекарство за COVID-19 под формата на дъвка, съобщи източник, близък до руското министерство на отбраната.

„Комбинацията от достъпна форма на приложение с полезните свойства на лекарството ще осигури положителен ефект в борбата срещу разпространението на новата коронавирусна инфекция“, казва той пред РИА Новости, цитирана от bTV.

ЕМА одобри употребата на ваксината на „Pfizer“ за деца между 12 и 15 г.

Също така се създава муконазална ваксина срещу коронавирус под формата на пастили. „След приключване на опитите тази ваксина ще бъде включена в различни режими на лечение и ще се използва като допълнение към съществуващите механизми за използване на превантивни лекарства“, посочва още източникът.

Припомняме, че миналата година 48-ият Централен изследователски институт на Министерството на отбраната, съвместно с още няколко изследователски институции разработиха рекомбинантното лекарство за ТОРС-CoV-2 „Спутник V“.

Разхлабване на мерките в Европа

В момента Русия преминава през трета вълна на коронавируса, като се затягат мерките в Москва и някои регионални градове. В руската столица ограниченията се удължават до 29 юни. Има и някои нови мерки. Освен това градската управа смята, че е жизненоважно да се започне реваксинация.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама