Фандъкова иска гаранции от служебния кабинет за евросредства за метрото

13:51, 18 юни 21 / София 25 3328 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Кметът на София Йорданка Фандъкова поиска гаранция от служебното правителството, че ще бъдат отпуснати европейските средства за продължението на метрото към квартал „Левски“ и „Слатина“. Има готовност изграждането да започне до края на годината.

Не би било справедливо да бъдат намалявани защитените европейски средства за София в Плана за възстановяване и развитие, още повече когато проектите са съгласувани с Европейската комисия“, посочи Фандъкова. „Тези проекти са заложени в предишния вариант на плана и са предварително съгласувани с Европейската комисия, тоест тук не може да има притеснения, че тя не би се съгласила“.

Нека да припомня, че софиянци са най-големият данъкоплатец както в държавния бюджет, така също и в средствата, които България внася в Европейския съюз, тоест би било безкрайно несправедливо към софиянци. Чувам, че трябва да търсим други възможности и уверявам, че Столичната община използва всички възможни механизми и инструменти за финансиране на своите проекти, за да може работата за града да продължи“, добави Фандъкова, цитирана от БНР.

Минеков: Посегнали са и на Левски, за да усвоят пари

Фандъкова опроверга Минеков за паметниците на културата

Всички обекти, които са реализирани в София по отношение на паметниците на културата, са съгласувани с Министерството на културата и имат разрешение за строеж“, категорична е Фандъкова. Тя показа документи за това и призова служебния министър на културата Велислав Минеков да не прави внушения, че има нередности.

„Като творец безспорно той има право да коментира своите усещания, но като министър би следвало да се основава на документи, които са налични в неговото министерство. В проекта за „Цар Освободител“ има съгласувано разрешение за строеж и навсякъде във всичките проекти има печата на Министерството на културата“, каза тя.

„По същия начин за пространството около паметника на Васил Левски, същото се отнася и до „Лъвов мост“, така че наистина много моля когато се говори и се коментира за проекти за София, да се изнасят факти на база на документи. Иначе просто остава усещането за внушения, което смятам, че не е справедливо към софиянци“, добави Фандъкова.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Тази простакеса 22:26, 18 юни 21

Трябва да си ходи на секундата, и да спре да краде пари, и да съсипва столицата. С цялото циганските гласове уж спечели изборите. Некадърна, нагла и много подла.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама