ГЕРБ с безумна честитка към Радев: По-малко торбички и повече отговорност

16:35, 18 юни 21 / Новият парламент 25 4700 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

Днес рожден ден празнува президентът на България Румен Радев, който става на 58 години. По този повод ГЕРБ- София публикуваха безумна честитка в своя Facebook профил. 

Тя представлява колаж, вероятно направен на някаква елементарна програма, на който се вижда бутилка алкохол, запалена пура, рози и снимка на държавния глава. Има и текст, който гласи следното: Пожелавам ти да притежаваш най-ценния подарък - торбичките. Пази го добре и го използвай, за да се наслаждаваш на живота и всеки хубав миг! Наздраве!“. А над самия колаж пише: „С пожелание за по-малко торбички и повече отговорност!

Получавал ли е президентски секретар подарък от бивш митничар?

Думите им вероятно са препратка към публикуваните преди дни записи от сайта „Афера“. На въпросните кадри се вижда как президентският секретар по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов прибира плик с неизвестно съдържание от бившия митнически шеф Петко Петков. Преди дни Петков потвърди за срещата и обясни, че в плика е имало алкохол и пури - подарък, който е дал на свой стар приятел. Адвокатът на Узунов - Емилия Недева също не отрече че на кадрите е президентския съветник. Според нея обаче се правят внушения с манипулативен запис. 

В самия ден, когато излязоха записите, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов веднага изрази предположение, че после този плик е предаден на президента Румен Радев. Какъв ром, какви пури? Виж, че не дрънка шише вътре... На другия ден торбите заминават, най-вероятно, при Радев, там са назначенията“, каза тогава Борисов.

От своя страна държавният глава определи записите като поредната интрига срещу него. Той посочи, че няма да легитимира с коментари „ченгеджийските похвати“, които се използват срещу президентската институция. „Явно фантазиите на предишния министър-председател извират от опита му за пълнене на шкафчета с евра и злато“, каза лаконично той.

„А Борисов и църквата го обича!“

Рожденият ден на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов е само 5 дни преди този на президента Радев. Не така злостно обаче изглеждаше честитката на ГЕРБ-София към него. Тогава те го поздравиха с негова стара снимка от църква и текст, който гласеше следното: 

„Здраве и успехи ще му пожелаят всички, които го следват и вярват, че правилният път на България е надграждане на постигнатото, поставянето на нови и все по-амбициозни цели и възстановяването на отговорните политически дебати и дейности с цел осигуряване на държавническа стабилност и по-добро бъдеще за страната ни в международен аспект и в различните секторни вътрешно държавни  политики, по области, по общини и в малките населени места. И църквата го обича“.

В същия ден стартира и кампанията на ГЕРБ-СДС в София. 

Държавният глава днес не е имал никаква публична активност и не е коментирал нищо относно рождения си ден и пожеланието на бившата управляваща партия. 

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 
Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 03:27, 19 юни 21

Служебният кабинет е виновен за това, че Боеко вече повече от месец не е крал, а дори имат и нахалството да му търсят сметка и за стари кражби.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама