Болница „Лозенец“ вече е с ново ръководство

16:50, 18 юни 21 25 2886 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Новото ръководство на болница „Лозенец“ е официално вписано в Търговския регистърТака директор на лечебното заведение вече е доц. Радосвет Горнев, който досега оглавяваше Клиника по хирургия. В Съвета на директорите освен него влизат адвокат Ивиян Симеонов и фармацевтът Орлин Недев, пише „Mediapool“.

Преди Горнев 23 години управител на болницата бе проф. Любомир Спасов. Той бе отстранен от поста преди около две седмици след разкрития на здравния министър Стойчо Кацаров за незаконни трансплантации и други нарушения в лечебното заведение след проверка на здравната каса. 

Спасов обаче блокира процедурата по вписването на новото ръководство, защото обжалва решението на министъра по съдебен път. Според юристи уволнените болнични ръководства нямат право да обжалват и следва да се изпълни волята на принципала – министъра на здравеопазването. Сходен казус виси и в „Александровска“ болница, където старото ръководство обжалва отстраняването си.

Поради тази причина преди дни бе сменен директорът на Агенцията по вписванията Габриела Козарева. Началник там вече е Даниела Митева.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама