Откриха най-високия хотел в света

08:00, 20 юни 21 / Любопитно 25 3626 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Най-високият в света хотел „Джей хотел Шанхай тауър“ (J Hotel Shanghai Tower) бе официално открит в Шанхай. Новият луксозен хотел се намира в кулата „Шанхай тауър“. Тя пък е сочена за втория по височина небостъргач в света (632 метра) - отстъпва само на дубайския Бурдж Халифа (828 метра). Това съобщи китайският информационен портал „Пънпай“, цитиран от ТАСС.

На последния 120-и етаж на новия хотел на надморска височина от 556,7 метра има ресторант, от който се открива спираща дъха гледка към финансовия център Луцзяцзуй със световноизвестни небостъргачи, насипа на река Хуанпу и панорамата на целия мегаполис. Ресторантът твърди, че влиза в Книгата на рекордите на Гинес като най-висок.

Лобито на новия хотел се намира на 101-ия етаж на небостъргача на височина 474 метра. Стаите за гости са разположени между 86-ия и 98-ия етаж, а басейнът - на 84-ия етаж, на височина над 393 метра. Общо хотелът разполага със 165 стаи, включително 34 апартамента.
 

Изграждането на небостъргача „Шанхай тауър“ струва 15 милиарда юана (2,3 милиарда долара) и е завършено през 2015 г. Вътре освен офис площи има и магазини, ресторанти, хотел и най-високата наблюдателна площадка в Шанхай и цял Китай - на 118-ия етаж.

Шанхай е известен със своите небостъргачи и наблюдателни платформи в новия квартал Пудун. Подобни атракции за туристи има в почти всяка висока офис сграда в мегаполиса. Преди откриването на „Шанхай тауър“ най-високата такава площадка бе на 100-ия етаж на Световния финансов център в Шанхай (474 метра). Поради специфичната му архитектура жителите наричат това здание „отварачката“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама