ЦИК отхвърли жалбата на ГЕРБ срещу служебния кабинет

10:27, 23 юни 21 / Новият парламент 25 3046 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

ЦИК отхвърли като неоснователна жалбата на ГЕРБ срещу премиера Стефан Янев и министри от служебното правителство.

От партията на Бойко Борисов виждат нарушение в „множество изказани и недоказани твърдения и изявления“. Според тях те съдържат призив за подкрепа в полза на други политически партии, уронват престижа на предходното управление и са директен призив за неподкрепа към ГЕРБ.

ГЕРБ с жалба до ЦИК срещу служебното правителство

Решението на комисията обаче е, че посочените изявления и цитати съдържат единствено информация, оповестена от работата на служебното правителство публично при представянето на неговия отчет.

Припомняме, че жалбата бе внесена от ГЕРБ миналия месец. „Служебното правителство се занимава безсрамно с предизборна пропаганда“, аргументира решението тогава Томислав Дончев. Той определи назначените от президента министри като „кръжок по политическа реторика“, които според него не правят нищо друго, освен да отправят критиките към предходното управление на ГЕРБ.

 

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама