Жилищен комплекс рухна в Маями

18:00, 25 юни 21 / Свят 25 3459 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Две части от жилищен комплекс в покрайнините на Маями рухнаха снощи около 1:30 местно време, спасителните работи продължават часове наред. Равносметката от трагедията към момента е четирима загинали и 159 безследно изчезнали, предаде БНР. Открити са най-малко 102-ма от жителите на построената преди 40 години сграда.

Под натрупалите се един върху друг етажи, които спасителите сравняват с „купчина палачинки“, спасителите чуват почуквания и различни звуци, но не и гласове.

В района е обявено бедствено положение и президентът Джо Байдън задейства федерална помощ. Засега не е ясно защо 40-годишните сгради от Чамплейн тауърс саут в град Сърфсайд са се сринали. Местни жители казват, че в 12-етажният комплекс са се извършвали строителни работи на покрива и други ремонти.


Снимка: ЕПА/БГНЕС

Фреди Рамирес, директор на полицията в Маями-Дейд, заяви, че спасителните екипи претърсват много внимателно, включително с кучета, но цялата рухнала конструкция е много нестабилна и опасна, пише „Дневник“.

Властите казват, че в сградите има както постоянно живеещи, така и хора, идващи тук само през зимата. В комплекса има над 130 жилища, от които 80 имат обитатели. Сградите са били в процедура за издаване на нови сертификати за годност, а до тях се строи друга сграда, заради която се появили съобщения за пукнатини в подземните гаражи, но нищо толкова сериозно, че да е предупреждение за катастрофа.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама