Пендаровски препоръча на Заев да чака редовно правителство в България

12:40, 27 юни 21 / Свят 25 3947 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски прeпоръча на правителството в Скопие на премиера Зоран Заев да не прави усилия за разрешаване на спора с България, докато в страната не бъдат сформирани правителство и парламент.

Радев за Северна Македония: Няма да позволим да ни извиват ръцете

В интервю за телевизия „Сител“ Пендаровски коментира още, че България използва „маркетингов трик“, съобщава БНР. Повод за изказването му бе позицията на българското външно министерство, разпространена в петък, в която се настоява Република Северна Македония да изпълнява „цялостно и ефективно“ Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество от 2017 година.

България запазва ветото си към Северна Македония

Това е маркетингов трик. Това е отговор на нашето предложение за планове за присъединяване и секторно сътрудничество. Това стига до Скопие два дни след Европейския съвет. Ясно ви е, че моабетът е „хайде да отговорим нещо“. Но ние чакаме отговор на плана за присъединяване, а той можеше да дойде и преди това. А с тези пет точки, ако бяха само те, ние щяхме да започнем преговори още миналата година, се работи да се представи реалната ситуация по-различна, работи се за грешна и невярна информация, предполагам с определени политически цели, тъй като българите в момента са в изборна кампания“, казва Пендаровски пред медията.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама