Коронавирусът у нас: Нов режим за влизане в страната

17:57, 30 юни 21 25 3654 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Нова заповед за режима на влизане в страната ще влезе в сила от 1 юли. Страните ще бъдат разделени на червена, оранжева и зелена зона, на базата на броя заболели и на процента на положителните тестове.  Това заяви министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров при проверка на граничен пункт „Калотина“.  

„Списъкът ще се обновява всяка седмица, така че хората да имат предвидимост. Заповедта ще влезе от 1 юли, така че хората, които влизат в страната да са информирани и да не могат да бъдат изненадани от нова заповед“, уточни министърът, цитиран от bTV.

„Прехвърляме 167 бройки на граничните контролно пропусквателни пунктове, закупуват се нови устройства за разчитане на сертификати и карантиниране, които ще четат кю ар кодовете“, каза още Кацаров. По думите му целта на това е здравният контрол по границите да не става причина за образуването на опашки.

Данните от последното денонощие

105 са новите случаи на коронавирус през изминалото денонощие. Това сочат данните на Единния информационен портал. Направени са 17 080 теста, което значи, че положителните проби са около 0,6%.

През последните 24 часа са починали 9 души, а 227 са излекувани. В болница са 1495 пациенти, от които 179 – в интензивни отделения. Нито един нов случаи няма в четири области – Разград, Смолян, Шумен и Ямбол.

През изминалото денонощие са поставени 12 603 дози ваксини. Така със завършен ваксинационен цикъл са 798 053 души.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама