Отново опасно горещо време

07:00, 01 юли 21 25 3238 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Жълт код за опасно горещо време е обявен в почти цялата страна. Извън жълтата зона остават само три области - Видин, Перник и Кюстендил.

Времето ще е предимно слънчево, но около обяд над Западна и Централна България ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и до вечерта на места там ще превали и прегърми.

По-късно вечерта и през нощта срещу петък явленията ще обхванат и източните райони, като в Североизточна България се очаква гръмотевичните бури да са мощни, с повишена вероятност за обилни валежи и градушки. През деня вятърът в повечето райони ще е южен, но след обяд ще започне да се ориентира от северозапад. Отново ще е горещо, с максимални температури предимно между 33 и 38 градуса

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Вечерта облачността над северното крайбрежие ще се увеличи и през нощта срещу петък ще превали. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Температурите остават високи, максималните ще са между 27 и 31 градуса. Температурата на морската вода ще бъде между 23 и 25 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места в следобедните часове ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Ще духа до умерен югозападен вятър, който по-късно след обяд ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Максималната температура на 1200 метра ще е около 27 градуса, на 2000 метра - около 20 градуса.

В петък на места, главно в Южна и Източна България, ще има валежи, придружени от гръмотевици. Има повишена вероятност за градушки и локални значителни количества. Температурите ще се понижат още и максималните ще са между 27° и 32°. През почивните дни ще преобладава слънчево време и само на отделни места ще има следобедни превалявания и гръмотевици. В понеделник ще е предимно слънчево, а започналото в неделя затопляне, ще продължи, съобщава НИМХ. 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама