Стефан Янев: Който си продаде гласа за 100 лв., ще загуби 10 000 лв.

21:50, 01 юли 21 / Новият парламент 25 4231 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

На всеки трябва да е ясно, че ако се поддаде на натиск, ако спечели 100 лева сега, ще загуби може би 10 000 лв. през следващите четири години. Това са пари, които вероятно няма да отидат в образованието, здравеопазването и други. Това заяви премиерът Стефан Янев пред „Bulgaria On Air“ във връзка с опасността от купуване на изборни гласове. Той призова всеки, който стане свидетел на подобно престъпление, да подаде сигнал.

„Честните и прозрачни избори за пръв път ги гарантира Избирателният кодекс. За пръв път ще имаме масово гласуване с машинен вот. Гарантирането на честния вот касае обществени явления, за които трябва да се предприемат мерки за тяхното предотвратяване. Купуването на гласове, корпоративният вот - те са определен тип подмяна на вота на избирателите. Партиите са носители на този тип движение в посока подмяна на вота на избирателите“, смята служебният премиер, като увери, че с усилията на изпълнителната власт и съдействието на съдебната система вече се взимат необходимите мерки за предотвратяване.

Бивш министър иска да привлече 15 хил. македонци да гласуват в Кюстендил

Той обаче не изключи възможността от саботаж на изборите. „До момента ЦИК се справя и имам впечатление, че ще се справи. Винаги е възможно да има саботаж. До момента е имало силно нежелание този вот да се провежда с машини. Кой има интерес да говори за саботаж? Логиката сочи, че са тези хора, които се занимават с корпоративен и купен вот, каза Янев. 

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама