Паднали дървета и скъсани кабели след бурите в страната

08:25, 02 юли 21 25 4793 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

74 са отработените до момента сигнали за паднали дървета и клони върху автомобили след силната буря тази нощ в Пловдив. За това информираха от противопожарната служба в града. В няколко населени места край Пловдив също е паднала градушка, спрял е и токът за кратко.

Леко понижаване на температурите

Цяла нощ пожарникари и общински служители са отстранявали поражения в града, има данни за отнесени покриви, строителни конструкции, рекламни съоръжения. Броят на сигналите непрекъснато расте, има и такива за затиснати автомобили. Над 10 коли са блокирани от паднали клони и повалени дървета. Продължава работата по отстраняването на дънери и клони, предаде Нова телевизия.

Няма пострадали хора и тежки пътни инциденти в следствие на бурята, съобщи за БНТ кметът на район „Централен“ Георги Стаменов. 

Сериозни щети след вчерашните градушки и в Червен бряг

Огромни ледени късове, някои дори по-големи от яйце, изпочупиха покриви, изолации и автомобили в Червен бряг. Сградата на общината също е с потрошени прозорци. Съсипани са градини и лозя.

Днес там се събира общинският кризисен щаб, за да обсъди щетите от силната градушка. Към момента не се съобщава за пострадали хора.

Над 500 автомобила обаче са с изпочупени стъкла, почти няма здрав автомобил в Червен бряг. Циглите на покривите също са изпочупени. Голяма част от града остана без ток заради скъсани проводници. Изкоренени са дървета, а отстраняването на повредите започна още снощи. Община Червен бряг открива горещи телефони за сигнали след вчерашната силна буря с градушка там.

От противоградния полигон в Бърдарски геран са изстреляни над 200 ракети, повече от 80 ракети са изстреляни и от полигона в Долни дъбник, но оказва се Червен бряг не попада в защитената територия.

Щети от бурята и в Източна България

Източна България също беше ударена от лошото време. 20 сигнала за паднали дървета са получени в областната дирекция на полицията след силния вятър в Шумен.

За кратко снощи беше затруднено движението по пътищата за Бургас, Русе, Велики Преслав. Бурята нанесе щети и на електропреносната мрежа – скъсани проводници блокираха няколко улици в града и нарушиха комуникациите. Там също няма данни за пострадали хора, предаде bTV.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама