Кутев: Ние показваме, прокуратурата не реагира

11:20, 03 юли 21 / Политика 25 3838 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Правителството посочва проблеми на предишното управление, но прокуратурата не реагира, а това би могло да доведе до конституционна криза. Това заяви говорителят на служебния кабинет Антон Кутев.

„Никога не съм си представял дълбочината на това лошо управление, което заварихме“, заяви той в ефира на БНТ. По думите му става въпрос за системно сработване на властите, за да не се спре кражбата.

Кутев попита колко време е необходимо на прокуратурата да се провери къде са отишли парите от АвтомагистралиСпоред него част от фирмите, които са получили предварително 1.5 млрд. за строежа на магистрала Хемус ще бъдат прехвърлени. Парите са давани заради комисиона, нямам друго обяснения. Те са изхарчени нерационално, но не съм чул нищо от прокуратурата. Тя влезе преди 20 дни, работа за 3 часа е да се провери какво има по сметките на тези фирми, каза още той.

Кутев заяви, че обществото ясно разбира, че има неефективни институции и криза в подредбата на държавата. Според него следващият парламент ще бъде много отговорно натоварен именно в насока да подреди и да направи ефективни институциите, предаде Дневник.

 

 

Анонсира, че служебният кабинет ще извади още неща за дейността на правителството на Бойко Борисов, например „схемата“ със санирането - санирани са мазета, блокове „отдолу и горе“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама