Най-желаните специалности в СУ отново са „Право“ и „Психология“

16:19, 06 юли 21 25 2877 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Първият етап на класирането на кандидат-студентите в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ за учебната 2021/2022 г. беше обявен днес. 9 747 са кандидатите, подали документи за прием в най-старото висше училище. От тях одобрени са 5936. След първото класиране са приети 21 лауреати и 30 първенци на национални олимпиади и състезания.

На първо място сред посочените от най-много кандидати специалности е „Право“ (редовна форма на обучение). На второ място е „Психология“. Третото място заема специалността „Графичен дизайн“. На следващите места кандидатите са поставили специалностите „Софтуерно инженерство“, „Предучилищна и начална училищна педагогика“ (задочна форма на обучение), „Английска филология“, „Връзки с обществеността“ (редовна форма на обучение), „Международни отношения“ (редовна форма на обучение), „Предучилищна и начална училищна педагогика“ (редовна форма на обучение) и „Журналистика“ (редовна форма на обучение), съобщиха от СУ.

Студенти и докторанти настояват за увеличение на стипендиите

В срок от 7 юли до 9 юли 2021 г. включително класираните от първия етап кандидати имат следните възможности:

- Да се запишат в специалността, в която са класирани, като не участват в следващите етапи. Класираните по първа желана специалност кандидати трябва да се запишат на този етап от класирането, без право на потвърждаване или изчакване края на класиранията. Класираните по второ, трето и т.н. желание кандидати могат да се запишат в специалността, за която са класирани от този етап, или да заявят желание за участие в следващото класиране, като депозират диплома-оригинал за средно образование и попълнят декларация за участие в следващите етапи на класиране за по-предна желана специалност.

- Класирани от първия етап кандидати, които не се запишат в специалността, в която са класирани, или не потвърдят желанието си за по-нататъшно участие в следващите класирания, отпадат и губят придобитите студентски права. Незаетите от тях места се попълват на следващото класиране.

Некласираните от този етап кандидати не подават декларация за участие в класирането и не депозират диплома за средно образование, тъй като участват автоматично в следващия етап на класирането.

Повече за записването и следващите етапи на класиране вижте тук.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама