Акцията срещу купения вот: 699 арестувани за 5 дни

16:26, 06 юли 21 / Новият парламент 25 2120 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

699 арестувани за пет дни - това е равносметката до момента на стартираталата на 1 юли акция на МВР срещу купуването на гласове преди парламентарните избори.

ГЕРБ и Рашков отново се нападат за купения вот

За периода от 1 до 5 юли включително са извършени инспекции на общо 2 173 места, за които е имало информация, че в тях се извършва купуване и продаване на гласове, проверени са 6 691 лица от активния криминален контингент и 1 277 обекта – заложни къщи и дружества, предоставящи бързи кредити.

С цел предотвратяване на възможността за корпоративен вот са проверени 1 275 собственици на фирми. Установени са общо 644 лица, които са се утвърдили като местни лидери на групи, влияещи на изборния процес, съобщи МВР. Издадени са общо 4 788 предупредителни протокола и 109 преписки за установени случаи на купуване на гласове.

Арест за организиран вот в Етрополе, разследване в Монтанско

В рамките на операцията са проверени 35 632 моторни превозни средства, установени са 110 лица, обявени за издирване, разкрити са и 87 други престъпления.

Купуването и продаването на гласове са престъпления! 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама