Тошко Йорданов: Съставянето на правителство не е на всяка цена

08:38, 07 юли 21 / Новият парламент 25 1887 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

За да има стабилно правителство, говорим чисто теоретично – дали ще е на една партия или на три партии – би било добре да има поне 121 депутати от тези партии. Ние, както вече заявихме, коалиция с партии на статуквото няма да правим. Това заяви пред Нова телевизия Тошко Йорданов - зам.-председател на „Има такъв народ”, водач на листите в Пловдив-град и Пловдив-област.

По думите му ако българският народ иска промяна, иска правителство и иска промените, започнати от служебния кабинет да продължат – би следвало всички да излязат и да гласуват. „Надявам се хората да гласуват. Надявам се да осъзнаят, че промените се случват само през избори”, категоричен е той.

Ние знаем как ще постъпим при всеки един възможен вариант - ще постъпим отговорно”, заяви Йорданов.

Трифонов не искал власт, а резултати

Според него ситуацията е такава, че не е нужно да се прави правителство на всяка цена. „Ако ще има кабинет, той трябва да свърши някаква конкретна работа. Не може да се състави правителство само за да има такова и да не се ходи на избори. Ако ще има правителство, то трябва да върши някаква работа”.

Ако избирателят прецени, че трите така наречени партии на протеста заслужават доверие – ще бъде по-практично и по-лесно да се сформира правителство и да се свършат конкретни неща. Тази мантра, че ще бъдем патерица на ГЕРБ е абсолютна глупост”, заяви той.

По отношение на фигурата на премиера, която биха предложили, ако спечелят изборите, Йорданов беше категоричен: „Нека минем изборите. И ако сме в положение, в което да представим кабинет – ще представим такъв. Премиерът ще е по-скоро експерт – това е най-логичното”. 

 

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама