Янев призова партиите да сформират парламент, защото идват „тежки времена“

11:16, 07 юли 21 / Новият парламент 25 1959 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Партиите да подходят национално отговорно, да загърбят популизма и пиар акциите, защото се опасявам, че предстоят трудни времена. Това призова служебният министър Стефан Янев на последното редовно заседание на кабинета преди изборите в неделя.

Според него силите в парламента трябва да формират стабилно мнозинство и стабилно подкрепено правителство, което да е в състояние да провежда реформи.

„Целта е следващият парламент да бъде едновременно ефективен и да е в състояние да взема този тип решения, които са необходими за бъдещото на държавата“, заяви Янев, цитиран от БГНЕС. Той посъветва партиите да чуят гласа на хората, техните желания и идеи за развитие на страната и да ги имплементират в законодателни инициативи.

Гласувайте без страх, действията на МВР вече дават резултат

Янев призова българите да упражнят правото си на глас на 11 юли без страх.

„Служебното правителство полага и ще продължи да полага всички необходими усилия да се гарантира честността и автентичността на изборните. МВР, правоохранителните органи и институциите в сферата на сигурността работят всеотдайно, за да предотвратят купения вот. Техните действия вече дават резултати. Вече има достатъчно основания българските граждани да се чувстват сигурни и да дадат своя вот свободно, каза служебният премиер.

Изборите са фундаментът на демократическия процес. Изборите са онзи момент, в който отговорностите от хората идват до нас. Всички ние, като общество, като власти, като медии трябва да работим отговорно, за да имаме просперираща България с бъдеще“, заключи Стефан Янев. 

Купуването и продаването на гласове са престъпления! 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама