От третия опит: Вписаха новия надзор на ББР

13:29, 07 юли 21 / Политика 25 2465 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Новият Надзорен съвет на Българската банка за развитие е вписан в Търговския регистър. Това съобщи министърът на икономиката Кирил Петков.

Съдът пак спря промените в ББР

Промените в Надзорния съвет бяха вписани едва от трети опит. На два пъти Софийският градски съд блокираше вписването, тъй като Николай Димитров - един от старите членове на УС на банката, го атакуваше. Третото заявление за вписване обаче не е било обжалвано.

Служебният министър обяви, че няма да съди бившето ръководство на ББР, както се бе заканил, щом те не са блокирали вписването. „Радвам се, че и те решиха да не влизат в конфликти“, каза той, цитиран от „Сега“.

Шефовете в ББР вземали 60 000 лв. на месец

Новият Надзор на ББР вече се е натъкнал на „открития“ - старото ръководство на банката е взимало огромни суми под формата на заплати и бонуси.

Имало е месеци, в които част от компенсациите и заплатите на управители в ББР са стигали до 60 хиляди лева. Част от компенсациите и заплатите в ББР са с размери, които и мен ме накараха да ахна, заяви Петков.

Министърът нарече това безумно. И препоръча „който иска такива заплати, да ходи в частния сектор, а не парите с нашите данъци“. 

ББР вече е само за малките и средни предприятия

От днес тази банка ще работи само за малките и средни предприятия със заеми под 5 милиона лева, обяви служебният министър. Петков анонсира и нова подкрепа за малките предприятия с оборот над 500 хил. лева. Още над 106 млн. лева ще бъдат предоставени на такива предприятия, посочи министърът и добави, че така общата сума става 184 млн. лева. Одобрени са 3694 предприятия, предаде БГНЕС.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама