Празник на българското кино в Рим

10:59, 10 юли 21 / Култура 25 2202 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Четиринадесетото издание на „Празника на българското кино в Рим“ беше открито снощи. В продължение на три вечери италианската публика ще може да се наслади на седем изключителни български филма, сред които „Физика на тъгата“, „Бащата“ на Кристина Грозева и Петър Вълчанов, „18 %“ на Виктор Чучков.

Италиански продуценти, музиканти, много римляни дойдоха на откриването на станалия вече традиция „Празник на българското кино.  Фестът беше открит с най-новия филм на режисьора Виктор Божинов „Голата истина за група „Жигули“.

Благодарен съм на организаторите, че толкова много хора са дошли. Винаги срещата с публика е важна за нас, много ми е интересно как ще реагира италианската публика, те имат сериозни традиции в този жанр. Надявам се, че ще възприеме филма и ще го разбере“, посочи Виктор Божинов, цитиран от bTV.

След като спечели сърцата на българската публика и се превърна в един от най-касовите български филми за последните 30 години, „Голата истина за група „Жигули” развълнува и италианската публиката.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама