Радев: Политиката ни спрямо Северна Македония не зависи от това кой е на власт

11:24, 11 юли 21 / Политика 25 2710 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Политиката на България спрямо Северна Македония не зависи от това кой ще бъде на власт и кой е в парламента. Зависи от това да имаме открит конструктивен диалог между Скопие и София и този диалог да се води в една от двете столици, не в Брюксел, Париж, Берлин и т.н. Това коментира президентът Румен Радев за отношенията ни със югозападната ни съседка, след наложеното от страната ни вето за начало на преговори за членството ѝ в ЕС.

Пендаровски препоръча на Заев да чака редовно правителство в България

Държавният глава изтъкна че въпросът трябва да бъде изчистен помежду ни. Така че един ден, когато границата между двете държави падне, младите хора да не се мразят.

Радев посочи, че започването на преговорите за евроинтеграцията на Северна Македония зависи от самата нея, не от България. „Ние очакваме нашите приятели и братя от РСМ, най-вече ръководството на държавата, сами да вдигнат блокадата. Тази блокада не е наша. Ние очакваме реални, необратими, устойчиви резултати в нашите отношения. От 4 години чакаме да промените учебниците – откакто подписахме договора през 2017 г., както и паметниците с техните надписи, публичните медии, така че да изкореним веднъж за винаги езика на омразата“, каза още той.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Станчев 18:48, 14 юли 21

Така трябва, и първо да си оправят учебниците! А иначе нека да търсим общи проекти, дори и да няма космонавти...

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама