Борисов: Слави не иска правителство, това е прах в очите

18:20, 12 юли 21 / Новият парламент 25 2785 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

Днешното изявление на Трифонов показва, че той не иска да има правителство, това е прах в очите на хората. Това заяви бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов относно предложения от Слави Трифонов проектокабинет за съставяне на правителство.

Той дори заподозря игра от страна на президента Румен Радев, който според него заговорничи с лидера „Има такъв народ“, за да остане служебното правителство на власт. „Дълго, тягостно, те затова се държат сякаш ще векуват. Те знаят за всичките тези сценарии и е видно, че с изказването на Трифонов: „Не желая, ГЕРБ, БСП и ДПС, а другите нямат мощност, не може да се направи правителство. Ще правя правителство на малцинството с 60 депутата“. Ние сме правили първи мандат, но имахме над 100 депутата, подчерта Борисов.

Слави няма да прави коалиция, избрал е за премиер Николай Василев

Според него лидерът на „Има такъв народ“ не е никакъв, защото няма да заеме поста министър-председател и няма да влезе като депутат в 46-ото Народно събрание. „Слави не е никакъв и ще си измие ръцете с тези хора, които предлага“, изтъкна той, като обърна и внимание на това, че Трифонов е пропуснал да предложи министър на околната среда и водите. „Когато светът е „Зелена сделка“, ние нямаме обявен министър на екологията“, отбеляза лидерът на ГЕРБ. Той иронизира и предложените от Трифонов полиглоти, както и  декларираното развитие на космическа програма на страната с изпращане на астронавти в космоса.

Ще наблюдаваме в следващите дни коя от партиите ще се почувства като „лека жена“, която е повикана без условия да отиде при него. Най-големият номер, който може да му се изиграе, е всички партии да го подкрепят и да му блеснат всички лъжи“, изтъкна иронично Борисов. 

Кой кой е в проектокабинета на „Има такъв народ“?

Той коментира и предложения от Слави Трифонов премиер Николай Василев, като посочи, че „връщането на кадри на НДСВ не е случайно“. „Това са икономически кръгове, които стоят зад тях. Помня как те бушуваха срещу мен, когато бях главен секретар“, каза бившият премиер.

Той първоначално заяви, че ГЕРБ, ще върне мандата, ако са първа политическа сила, но след като журналистите му припомниха, че в предния парламент е заявявал, че е безотговорно да не се направи опит за съставяне на кабинет, Борисов промени мнението си. 

Междинни данни на ЦИК: „Има такъв народ“ излиза с преднина пред ГЕРБ

Бойко Рашков направи параван на „Има такъв народ“

„Добре, че сме живи при този терор. Бойко Рашков направи параван на „Има такъв народ“. Демокрацията замина, има ботуш, който ни стои на главите. Хиляди наши симпатизанти бяха задържани“, изтъкна още той. 

Според него нямало никакво значение с колко стотни „Има такъв народ“ са пред ГЕРБ, защото не вярвал на честността на вота. „Слави, ако така мислиш, че си ни победил, да ви е честито“, каза той като обърна внимание на това, че отчитането на протоколите в ЦИК се забавя.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 21:12, 12 юли 21

Старо куче

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама